субота, 17 лютого 2024 09:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Кілька українських воїнів потрапили у полон під час відходу з Авдіївки - Тарнавський

Кілька українських воїнів потрапили у полон під час відходу з Авдіївки - Тарнавський
Українські війська відійшли з Авдіївки на нові позиції. Фото: hromadske.ua

Під час відходу з Авдіївки кілька українських захисників потрапили в полон до російських загарбників.

Українські воїни протягом дня 16 лютого маневрами виходили зі зруйнованих позицій в Авдіївці та закріплювалися на нових рубежах оборони. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Контрольований відхід": аналітики прокоментували ситуацію в Авдіївці

"Підкреслюю, пріоритет – збереження життя наших бійців. Тому в разі потреби вони відходять на нові позиції. На превеликий жаль, під час одного з таких виходів декілька наших бійців потрапили в полон. Будемо боротися за звільнення кожного побратима", - зазначив командувач.

Вночі проти 17 лютого він повідомив, що відповідно до отриманого розпорядження, українські військові вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

"У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями - це єдине правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах", - наголосив Тарнавський.

Вночі, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

Сирський зауважив, що українські військові завдали ворогу значних втрат. За його словами, воїни ЗСУ гідно виконали свій військовий обов'язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин.

Зараз ви читаєте новину «Кілька українських воїнів потрапили у полон під час відходу з Авдіївки - Тарнавський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі