вівторок, 07 лютого 2012 13:45

Капітана "Costa Concordia" можуть запроторити за грати на 2697 років

Капітана "Costa Concordia" можуть запроторити за грати на 2697 років

Італійська прокуратура попросила засудити капітана круїзного лайнера Costa Concordia Франческо Скеттіно до небувалого терміну тюремного ув'язнення - 2697 років.

У ході проведеного в понеділок засідання апеляційного суду представник сторони звинувачення Франческо Веруціо запропонував дати капітану 15 років в'язниці за заподіяння смерті з необережності, 10 років за аварію судна і по 8 років за кожного загиблого, який зник безвісти або кинутий ним напризволяще - загалом це 334 пасажири.

Також представник прокуратури зажадав відправити Скеттіно, який тепер перебуває під домашнім арештом, у в'язницю. Своє прохання прокурор пояснив тим, що капітан Costa Concordia може втручатися в хід розслідування або сховатися від правосуддя.

Представники захисту Скеттіно, в свою чергу, заявили про те, що після катастрофи їхній клієнт усунений з посади і не має наміру втручатися в хід слідства. Суд, заслухавши обидві сторони, відклав винесення остаточного рішення до п'ятниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість загиблих в аварії Costa Concordiа зросла до 17 людей

Лайнер Costa Concordia зазнав аварії в ніч проти 14 січня поблизу острова Джільо біля узбережжя італійської області Тоскана. На борту судна перебувало понад 4,2 тис осіб. Досі знайдено тіла 17 загиблих, ще 15 осіб ще й тепер вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, що капітан Costa Concordia Франческо Скеттіно переклав відповідальність за катастрофу лайнера на судновласників. Скеттіно заявив, що так близько підійти до берега його змусив якийсь менеджер компанії Carnival, якій належить судно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан "Коста Конкордія" тікав у шлюпці під ковдрою

Зазначимо, що прокурори, які займаються розслідуванням обставин катастрофи лайнера Costa Concordia, також вважають, що причини аварії корабля потрібно шукати не лише в діях капітана. Вони підкреслюють, що крім помилок капітана, потрібно брати до уваги і поведінку всього екіпажу, який не знав, як поводитися у кризовій ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Капітана "Costa Concordia" можуть запроторити за грати на 2697 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі