понеділок, 04 липня 2016 18:00

Через забруднення Сули в сільських колодязях почорніла вода

Через забруднення Сули в сільських колодязях почорніла вода
youtube.com

Через забруднення води в річках Сула і Удай на Полтавщині селянам заборонили пити воду, купатись та ловити рибу. Вода в колодязях - чорна.

Про це повідомили місцеві жителі.

"В річці Удай з'явилось сміття і колір води став червонуватим. Через кілька днів змінилась і вода в річці Сула. Понесло дохлу рибу, рятувальники заборонили пити воду, купатись в річці та ловити рибу. В криницях вода смердить. Із кранів тхне болотом. Влада пояснила, що то гниє сіно,яке потрапило в річку. Питну воду не підвозять, купуємо в пляшках", - каже Марина, жителька села Березоточа Лубенського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велетенські щуки і трофейні лящі загинули в річці Сула.

"Річка перетворилась на каналізаційний канал. Соми по 20 кілограм і велетенські щуки дрейфують за течією. Вода стала чорною-чорною і смердить фекаліями. Були розливи, то трава на березі вся почорніла. Раки втікали із річки, люди збирали цілими відрами. Якраз на футбол. А вони здохли. Рибу теж збирали, але її не можливо їсти. Працівники національного парку "Нижньосульський" робили аналіз води, то заборонили купатись", - розповів Григорій Білоус, сільський голова села Наріжжя Семенівського району Полтавської області.

В місті Ромни Сумської області стався прорив каналізаційних вод із місцевого водоканалу в річку Сула.

Нагадаємо, дві річки отруїли небезпечними відходами.

Зараз ви читаєте новину «Через забруднення Сули в сільських колодязях почорніла вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі