пʼятниця, 31 травня 2024 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Використали "Нептун": Генштаб повідомив деталі нічних ударів по РФ

Використали "Нептун": Генштаб повідомив деталі нічних ударів по РФ
Сили оборони використали береговий ракетний комплекс "Нептун" для ударів по РФ. Фото: pravda.com.ua

Сили оборони України завдали чергових влучних ударів по терміналах у Краснодарському краї РФ.

Ударна група угруповання сил і засобів Військово-морських сил ЗСУ уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту "Кавказ" вночі проти 31 травня. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Ураження по нафтовому терміналу в районі порту "Кавказ" було завдано кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплексу "Нептун".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США підтвердили дозвіл бити по території РФ американською зброєю. Але є обмеження

"Це сталося на початку доби 31 травня - наступної ночі після того, як Сили оборони України влучними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого українського Криму, які курсували до порту "Кавказ" і використовувалися для військової логістики агресора", - йдеться у повідомленні.

Результати об'єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання. Точність ураження цілей зараз дорозвідується.

У Генштабі наголошують, що комплексна операція була проведена в координації з іншими складовими Сил оборони України.

"Так, ударні БпЛА Сил оборони уразили ще один нафтотермінал на території Краснодарського краю. "Сучасна" й "ефективна" російська протиповітряна оборона знову виявилася безсилою проти наших ракет та безпілотних систем і не змогла захистити важливі об'єкти, які використовуються для логістики та постачання армії РФ. Далі буде. Продовжуємо нищити ворога, його техніку та військову інфраструктуру", - йдеться у повідомленні.

Міністерство оборони США як і раніше не дозволяє Україні завдавати ударів наданою США зброєю по цілях на території Росії.

Україна має зосередитися на тактичних і оперативних цілях "у межах її кордонів", вважають у Пентагоні.

Зараз ви читаєте новину «Використали "Нептун": Генштаб повідомив деталі нічних ударів по РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі