середа, 06 березня 2013 15:28

"Хотіли залякати". Рабинович проаналізував замах на себе

"Хотіли залякати". Рабинович проаналізував замах на себе

В міліції є детальний опис злочинця, який кинув вибухівку в автомобіль Вадима Рабиновича. Але правоохоронці не показали його бізнесмену.

"Зі мною ніхто не говорив. Зняли покази, після цього не бачив ні міліції, ні поліції, нікого, - уточнює Рабинович. - Кидали цю бомбу з сусідньої будівлі, яка стоїть в центрі міста. Спробуйте хтось зайти і вийти з цієї будівлі, у вас нічого не вийде, бо будинок постійно охороняється. Міліціонери встановили, що чоловік пролежав на поверхах перед тим, як кинути вибухівку, чотири чи п'ять годин. Будівля належить власнику "Київського телеграфу" Андрію Деркачу. Це відкрита інформація".

Сьогодні на прес-конференції в Києві власник футбольного клубу "Арсенал" заявив, що йому могли погрожувати націоналісти.

"Націоналізм - це дуже добре. Але не за рахунок когось. Я теж націоналіст і патріот України. Я дуже мирний", - каже він.

Також припускає що до цього причетний Андрій Деркач. Той прийшов наприкінці січня до Рабиновича. Запропонував продати телевізійний канал. Дав на роздуми тиждень.

"Канал "єврейських новин" JN1 - є в кожному готелі світу, як CNN чи BBC. Він дуже потужний, виходить на восьми мовах. Може це тільки мої версії, але я не маю ворогів взагалі, - уточнює бізнесмен. Розказує подробиці замаху на нього. - Я бачив, як летіла вибухівка. Спочатку подумав, що це камінь хтось кинув. Потім був дуже сильний вибух, мене забрала охорона в приміщення. Якщо проти людини щось задумали, то вберегтись вона не може. Але людині треба розуміти звідки це все йде. Я останні п'ять років не володію жодним бізнесом в Україні. Не володію шахтами, заводами, не приймаю участі в опозиції чи позиції. Я не потрібний нікому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рабинович підозрює, що його машину могли підірвати націоналісти, або представники влади

Рабинович вважає, що його точно ніхто не хотів вбивати.

"Вчора розмовляв неформально з міліціонерами. Кажуть, що це був вибуховий пристрій з ручкою для метання, з незрозумілим поки для правоохоронців типом детонатору. Це дуже серйозний військовий пристрій. Там не було осколкового наповнення. Якби те ж саме було осколкове, був би інший результат. Операція ризикована, людина тікала прямо в центрі міста, і не було мети вбити - значить хотіли залякати", - додав він.

Нагадаємо, в понеділок в Києві близько 16-ої години невідомий кинув вибухівку в "Лексус" Вадима Рабиновича, співголову Європейського єврейського парламенту, президента Всеукраїнського єврейського конгресу. Це сталось, коли бізнесмен виїжджав з офісу на вул. Мечникова, 14/1. Постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «"Хотіли залякати". Рабинович проаналізував замах на себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі