пʼятниця, 06 січня 2023 10:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Херсон під російським обстрілом ‒ у місті чути потужні вибухи
Оновлено
7

У Херсоні вранці 6 січня лунають потужні вибухи. Місто та околиці перебувають під потужним обстрілом російських загарбників.

Подекуди виникають пожежі, повідомляють місцеві Telegram-канали.

Російські війська обстріляли Херсон 6 січня
Фото: t.me/hueviyherson
Російські війська обстріляли Херсон 6 січня
Російські війська обстріляли Херсон 6 січня
Російські війська обстріляли Херсон 6 січня
Російські війська обстріляли Херсон 6 січня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти проводять рейди: що шукають

У пабліках пишуть також про можливих постраждалих.

"На горизонті видніється дим, бережіть себе... Очевидці повідомляють про постраждалих", – йдеться в одному з повідомлень.

Повідомляють також про пожежу в приватному секторі. На місці працюють медики та рятувальники.

Зокрема, загарбники обстріляли Таврійський мікрорайон.

Оновлено на 10:35

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Крук повідомив про обстріл російськими військами рятувальної частини у Херсоні.

"Росіяни в черговий раз підтвердили той факт, що довіряти їм не можна. Херсон. Черговий артобстріл нашого підрозділу. Є загиблі та поранені. Це друга пожежна частина за два дні, яку обстріляв ворог, порушуючи всі принципи і норми міжнародного права", – зазначив Крук.

Російські окупанти протягом 5 січня продовжували обстрілювати територію України. Завдали 17 авіаційних ударів та здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, і по цивільній інфраструктурі. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 6 січня.

Херсонська область потерпає від атак російських терористів. За добу через російські обстріли троє людей зазнали поранень різного ступеня тяжкості, повідомив 5 січня голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

Зараз ви читаєте новину «Херсон під російським обстрілом ‒ у місті чути потужні вибухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі