понеділок, 04 березня 2013 19:28

"Хай би якогось лоха розвели, а пенсіонерів - соромно" - бабуся підозрюваного у викрадені 8 мільйонів

"Хай би якогось лоха розвели, а пенсіонерів - соромно" - бабуся підозрюваного у викрадені 8 мільйонів
Голобородько Олексій. Фото: mvs.gov.ua

Рідні кинулись шукати 23-річного Олексія Голобородько підозрюваного у викрадені 8 мільйонів гривень з карток 90 пенсіонерів через три дні. Про це у інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua розповіла бабуся одного з хлопців Тетяна Сахневич.

"Не хотіла я б тих грошей. Відмовились від батьківщини, від дому та рідних. Спробуй тепер у чужій країні стати на ноги. Ви думаєте, що 8 мільйонів це гроші? Це якби долари, то ще більш-менш. А так гроші швидко розійдуться. Не заздрю їм. Хай би якогось лоха розвели – це друге діло. А у пенсіонерів гроші взяти – це соромно. Людина може на смерть збирала", - розповіла Сахневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві двоє працівників банків викрали з рахунків пенсіонерів 8 мільйонів гривень

За словами пенсіонерки, зникнення онука рідні помітили через три дні.

"Кинулися його шукати, коли Олексій три дні не вийшов на роботу. Приїхали хлопці з роботи. Перед цим він якраз взяв відпустку на два тижні. За цей час у мене він не з'являвся. А перед зникненням приїжджав, але ночував у свого друга Павла з Переяслав-Хмельницького. Він весь час дружив з цим Павлом", - розказала Тетяна Сахневич.

За словами жінки, міліціонери у рідних не були. На допит до них приїжджали працівники банку у якому працював онук.

"Злови їх тепер, шукай вітра у полі. Думаю, вони вже давним-давно за кордоном. За кордоном рідних не маємо. Олексій ніколи й там не був. Тільки у Карпати їздив на лижах кататися", - розповіла бабуся.

Зазначимо, що раніше таких злочинів в Україні ніхто не вчиняв. Особливість в тому, що клерки упродовж місяця збирали інформацію про клієнтів. Правоохоронці припускають, що хлопці навряд чи виїхали з міста. Пояснюють, як діяли підозрювані. Жертвами аферистів стали пенсіонери, які погано розбираються у техніці безпеки зі своїми рахунками. Голобородько і Ткач обирали тих, в кого на рахунках великі суми. Знайшли людей у яких на рахунках було 30 тисяч гривень. За інформацією ЗМІ, одна з постраждалих зберігала навіть 200 тисяч гривень.

Хлопці телефонували клієнтам, представлялись працівниками фінустанови, розпитували коди карток. Казали, що це необхідно для продовження терміну дії картки. Потім виготовляли дублікати. Щоб виготовити дублікати карток зазвичай використовують спеціальний верстат. Що було у хлопців - не відомо. У кінці афери хлопці пройшлися по міським банкоматам.

Зникнення коштів з рахунків пенсіонери помітили не відразу. Один з клієнтів зателефонував у банк та заявив про нестачу на рахунку. У фінустанові почалась перевірка. Пенсіонерам пообіцяли повернути вкрадені кошти. Також постраждалі підписали з банком договір про нерозголошення інформації.

Нагадаємо, 21 лютого у Києві 23-річний Олексій Голобородько з другом 23-річним Владиславом Ткачем з рахунків пенсіонерів викрали 8 мільйонів гривень. Готівку зняли за сім годин. Постраждали 90 пенсіонерів. Міліція досі не може їх знайти.

Зараз ви читаєте новину «"Хай би якогось лоха розвели, а пенсіонерів - соромно" - бабуся підозрюваного у викрадені 8 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі