субота, 17 грудня 2022 17:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк розповіла, на що роблять ставку окупанти на півдні: відео

Гуменюк розповіла, на що роблять ставку окупанти на півдні: відео
Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що зменшення військової присутності окупантів на Півдні не спостерігається. Фото: ОК "Південь"

На півдні окупанти змушені постійно змінювати місця дислокації своєї живої сили та техніки, оскільки Збройні сили України регулярно завдають їм болючих ударів, унаслідок чого окупанти не перестають рахувати втрати.

Утім, суттєво зменшувати кількість своїх військових у цій зоні фронту все ще не поспішають. Про це в ефірі "24 каналу" повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, ворог вважає своїм найневичерпнішим ресурсом саме людей, хоча насправді це – нелюди, які прийшли на чужу землю вбивати українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач ОК "Південь" спрогнозував, коли Україна звільнить всі окуповані території

"Тож російське командування робить ставку саме на цей ресурс, і зменшення військової присутності не спостерігається. Але спостерігається "броунівський рух", в якому вони намагаються знайти собі місце під сонцем", – зазначила вона.

Гуменюк додала, що це все-таки демонструє неспокій і моральну дестабілізацію в стані ворога, адже постійне облаштування нових місць дислокації також дуже виснажує окупантів.

"Як наслідок, у них зростає незадоволення командуванням, яке ніяк не може визначити для них місце дислокації і порядок наступних дій. А це, звичайно, теж грає на руку українській стороні", – підкреслила вона.

З'явилася інформація про відхід окупантів з Каховки та Нової Каховки Херсонської області.

Показовий відхід ворога може бути пасткою, сказала керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час телемарафону.

Противник здійснює передислокацію окремих підрозділів та відводить частину своїх військ із Каховки та Нової Каховки Херсонської області в район населеного пункту Нижні Сірогози.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк розповіла, на що роблять ставку окупанти на півдні: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі