понеділок, 25 березня 2024 15:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк прокоментувала, чим ворог вдарив по Києву

Гуменюк прокоментувала, чим ворог вдарив по Києву
Наслідки російської ракетної атаки у Києві. Фото: ДСНС

За попередньою інформацією, росіяни атакували Київ протикорабельними ракетами "Циркон".

Про це сказала керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомив "24 канал".

Ворог застосовує озброєння із тимчасово окупованого Криму, намагаючись атакувати різні регіони України. Зокрема, він вдарив по столиці, сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на обстріл Києва

"Ми попереджали, що після "виборів" у Росії, у них буде певне загострення, зокрема з акцентом на різні регіони України, а також із застосовуванням різних видів ракетного озброєння", - сказала Гуменюк.

"Протикорабельних ракет у росіян досить багато, а використовувати їх окупантам немає куди. Якщо вони почнуть бити по цивільних суднах, посилаючись на призначення цих ракет, світова спільнота відреагує надзвичайно бурхливо. Станом на сьогодні це не основне завдання ворога", - сказала керівниця пресцентру.

Зі слів Гуменюк, протикорабельні ракети мають надзвичайно високу швидкість, ворог імовірно розраховує, що українські системи ППО не зможуть їх збити.

Зранку 25 березня у Києві пролунали вибухи одразу після оголошення повітряної тривоги.

Російські війська завдали ракетного удару близько 10 год. 30 хв по об'єктам цивільної інфраструктури, повідомив Офіс генерального прокурора. У Печерському районі було влучання у нежитлову будівлю, Солом'янському - влучання у будівлю, Дарницькому - уламки впали на подвір'я приватного будинку.

Було зруйновано частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк прокоментувала, чим ворог вдарив по Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі