четвер, 17 липня 2014 16:50

Губарєв радить донетчанам тікати з міста: "Вивозьте сім'ї, Донецьк бомбитимуть"

Губарєв радить донетчанам тікати з міста: "Вивозьте сім'ї, Донецьк бомбитимуть"
Фото: ua.112.ua

Залишати Донецьк радить городянам один з лідерів "ДНР", так званий "народний губернатор" Павло Губарєв. Про це він сказав під час "круглого столу"За єдність, злагоду і розвиток", який пройшов у Донецьку сьогодні за участю жителів міста, представників "ДНР" і Донецької міськради.

"Що потрібно робити зараз? Зараз потрібно тікати з міста, бо тут, швидше за все як і в Слов'янську проводитимуть артилерійські обстріли ... Вивозьте свої сім'ї з міста, місто будуть бомбити ...", - сказав Губарєв.

На цю заяву присутні на "круглому столі" запропонували бойовикам піти за межі міста. На що Губарєв заявив, що їм "відступати нікуди". На його думку, наявність в Донецьку "армії ДНР" рятує місто від "зачистки корінних жителів".

Для тих жителів Донецька, які не мають можливості виїхати або не можуть цього зробити з різних причин, Губарєв запропонував перейти з далеких районів, які знаходяться під загрозою артобстрілу, ближче до центру.

За його даними, велика частина жителів Петровського району Донецька нібито вже залишила свої квартири після того, як пройшли бойові дії в Мар'їнці, кордон якої примикає до цієї частини району.

Що стосується можливості вирішення конфлікту мирним шляхом, то Губарєв заявив, що "нема з ким вести мирні переговори" з приводу нормалізації ситуації на Сході країни. На його думку, перемир'я можливе у разі відведення з Донбасу української армії та припинення АТО на сході країни. Однак, він не зміг відповісти учасникам "круглого столу", що буде з регіоном в цьому випадку, чи буде реалізована федерація, чи буде приєднання до Росії або щось ще.

Губарєв також звинуватив олігархів у тому, що вони не захистили Донбас політично, і заявив, що ситуація загострилася "через обіцянки місцевих олігархів".

"Винні ті олігархи, які змовилися з хунтою про те, щоб продовжувати зливати настрої людей і перестали бути політичною силою ...", - сказав Губарєв.

Зараз ви читаєте новину «Губарєв радить донетчанам тікати з міста: "Вивозьте сім'ї, Донецьк бомбитимуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі