вівторок, 16 липня 2024 10:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Готували ракетні удари: подружня пара працювала на ФСБ
6

Служба безпеки затримала подружню пару, яка працювала на ФСБ і готувала координати для нового ракетного удару РФ по підрозділах Сил оборони у Харківській та Сумській областях.

Серед основних цілей ворога були штаби та укріпрайони підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби, повідомила 16 липня пресслужба СБУ.

"Також агресора цікавили геолокації логістичних баз та складів із озброєнням і боєприпасами українських військ. Щоб отримати розвіддані, ФСБ залучила свою агентку з Сумщини, яка працювала у Харкові медсестрою у місцевому лікувальному закладі. Жінка розпитувала своїх колег по роботі про місця базування Сил оборони на Харківщині. До злочинної діяльності залучила свого чоловіка. Ним виявився колишній працівник розформованої міліції, який проживав в Охтирці на Сумщині", - сказано в повідомленні.

На прохання своєї дружини фігурант обходив прикордонну місцевість, щоб виявити локації українських захисників. Крім того він "втемну" випитував потрібні агресору відомості у своїх знайомих. Отриману інформацію месенджером переправляв дружині, а вона потім звітувала своєму московському куратору. Його особу вже встановлено Службою безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник коригував ракетні удари по Одесі

"Жінка потрапила у поле зору ФСБ через свої прокремлівські погляди, які неодноразово поширювала в Телеграм-каналах. Її чоловік також підтримував країну-агресорку і сподівався на захоплення регіону окупаційними угрупованнями РФ. Під час обшуку за місцями проживання затриманих вилучено мобільні телефони та сім-карти різних операторів із доказами злочинних дій", - звітує відомство.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили російській агентці про підозру. Злочинні дії її чоловіка також кваліфіковано.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 років до довічного терміну ув'язнення.

Служба безпеки затримала на Харківщині агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за військовими ешелонами Сил оборони. Залізничник-зрадник "зливав" у чат-бот російського ГРУ маршрути руху ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Готували ракетні удари: подружня пара працювала на ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі