четвер, 01 вересня 2022 21:00

Головні новини дня: МАГАТЕ на Запорізькій АЕС, конфіскація активів російського олігарха

Головні новини дня: МАГАТЕ на Запорізькій АЕС, конфіскація активів російського олігарха
Представники МАГАТЕ перебуватимуть на Запорізькій АЕС до 3 вересня. Фото: East News

Gazeta.ua нагадує про події четверга, 1 вересня.

Збройні сили України завдали нових ударів по Каховському мосту на Херсонщині. Також українські захисники присікли спробу окупантів зробити нову понтонну переправу в районі села Дар'ївка.

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула на Запорізьку атомну електростанцію, захоплену російськими терористами. На станції залишилися п'ять представників МАГАТЕ.

Понад 4 тис. українських військовослужбовців пройшли навчання в 14 країнах-партнерах. Вони навчилися виконувати завдання на іноземних зразках озброєння і військової техніки, розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста не може відвідати полонених бійців "Азову".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знання стало нашою зброєю – Зеленський звернувся до українців у День знань

У ніч на 1 вересня в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Чули їх місцеві жителі в Балаклаві й біля мису Фіолент.

Вищий антикорупційний суд конфіскував статки російського мільярдера Володимира Євтушенкова в Україні. Це перше подібне рішення українського суду.

Керівництво Російської православної церкви замішане у воєнних злочинах, РПЦ розпалює ненависть до інших народів, заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

У перший день осені Національний банк України встановив курс долара на рівні 36,56 грн. Він не змінювався з 21 липня. Водночас євро подешевшав на 8 коп.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: МАГАТЕ на Запорізькій АЕС, конфіскація активів російського олігарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі