середа, 26 серпня 2015 14:39

Голова ТСК по Іловайську: Муженко і Назаров мають гарантії недоторканності

Голова ТСК по Іловайську: Муженко і Назаров мають гарантії недоторканності
Фото: glavcom.ua

Керівництво Збройних сил ігнорує виклики на допити до слідчих військової прокуратури, бо отримало гарантії недоторканності.

Таку думку на прес-конференції висловив голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування Іловайської трагедії Андрій Сенченко, передає "УНІАН".

"Слідчі прокуратури мені казали, що Муженко, Назаров та інші просто ігнорують виклики на допит. Така їхня поведінка зумовлена тим, що вони отримали гарантії недоторканності", - заявив Сенченко.

Він додав, що до сьогодні жоден із високопосадовців не визнав свою провину за Іловайську трагедію, не взяв на себе відповідальність за невдалий вихід військ з оточення. Також досі тривають маніпуляції з кількістю загиблих під час виходу з Іловайського котла.

"Найчастіше називають цифру втрат лише при виході з котла. Але у розумінні нашої ТСК, втрати під час цих подій - це не лише вихід з котла, їх слід обраховувати від 23 липня по 24 серпня в секторі "Д", коли сектор було ліквідовано", - заявив Сенченко.

Він додав, що опосередковано можна визначити кількість загиблих - до тисячі осіб.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, загинули 366 українських військових, 249 поранені, 128 взяті в полон та 158 зникли безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Голова ТСК по Іловайську: Муженко і Назаров мають гарантії недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі