субота, 23 липня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: росіяни обстріляли порт із зерном, колишньому "регіоналу" оголосили про підозру

Головні новини дня: росіяни обстріляли порт із зерном, колишньому "регіоналу" оголосили про підозру
За даними слідства, Володимир Сівкович був у злочинній організації, яку створила російська ФСБ. Фото: Укрінформ

Gazeta.ua нагадує про події суботи, 23 липня.

Збройні сили України відбили штурм російських окупантів на Краматорському напрямку в районі села Верхньокам'янське на Донеччині. Українські воїни зустріли ворога кинджальним вогнем і завдали йому значних втрат, росіяни в паніці відійшли.

Вранці Росія обстріляла ракетами типу "Калібр" Одеський морський торговий порт. У порті було зерно на експорт.

Також російські окупанти випустили 13 ракет на Кіровоградщину. Стріляли ракетами "Калібр" морського базування та Х-22 з літака ТУ-22М3. 19 людей поранені.

Ворожий обстріл Одеси відбувся менш ніж за добу після досягнутих у Стамбулі домовленостей щодо експорту українського зерна, сказав президент України Володимир Зеленський.

Це плювок російського президента Володимира Путіна в обличчя генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу й президентові Туреччини Реджепу Ердогану, заявило МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський обстріл порту в Одесі: рятувальники показали ліквідацію пожежі

На Запорізькій атомній електростанції в тимчасово захопленому російськими окупантами Енергодарі є загроза тяжкої ядерної аварії, заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Ґроссі.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в державній зраді колишньому заступнику секретаря РНБО, колишньому "регіоналу" Володимиру Сівковичу. За даними слідства, Сівкович був у злочинній організації, яку створила російська ФСБ.

Новим послом України в Німеччині можуть призначити Олексія Макеєва, повідомив німецький телеканал RTL.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: росіяни обстріляли порт із зерном, колишньому "регіоналу" оголосили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі