понеділок, 20 травня 2013 14:05

Гілка розтрощила голову вінничанину. Лікарі не змогли врятувати чоловіка

Гілка розтрощила голову вінничанину. Лікарі не змогли врятувати чоловіка
Фото: tsn.ua

20 травня справляють дев'ятини після загибелі 66-річного Івана Терещука, жителя селища Турбів на Вінниччині.  На чоловіка впала 3-метрова гілка і розтрощила кістки черепа.

"Все сталося випадково,  - плаче та поправляє чорну хустину  19-річна онука загиблого Анна Парійчук. -  26 квітня сусіди різали  дерева, а дід керував тим процесом із землі. Тут вривається трос і 3-метрова гілка накрила діда. На крик збіглися люди.  Викликали міліцію та швидку. В  місцевій лікарні допомогу надали, але сказали, що у діда  серйозно розтрощений череп, так, що кістки ввійшли в середину на 2 сантиметри, тому повезли у двадцяте відділення лікарні Ющенка в реанімацію".

Лікарі обласної реанімації робили все можливе і  давали шанс на одужання чоловіка. Та після поїздки на рентген і півгодинного чекання у черзі стан чоловіка раптово погіршився. 13 травня він помер у лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті дерево розчавило лісоруба

"Ми самі перекладали діда на каталку, бо не було санітарів, - каже Анна. -  Його везли через всю територію лікарні -  рентген знаходиться в іншому корпусі, по нерівному асфальті його бідного аж кидало. Коли приїхали - сказали чекати у загальній черзі, без черги приймати не дозволено. Ні сльози, ні вмовляння не допомогли, ми просиділи більше пів години. Коли відвезли діда назад до реанімації — його стан раптово погіршився. Добиватися правди немає в кого.  Заввідділенням тільки коротко сказала, що цього могло б не бути, якби не така трясуча поїздка на дообстеження.  На другий день вона пішла у відпустку і більше ми з нею не могли зв'язатися".

Лікарі  рентгену  свою провину не визнають. Двічі приїжджав дільничий, сказав, що справу передали у прокуратуру області. Але родичі Івана Терещука не вірять, що хтось розбиратиметься в цій справі до кінця.

Зараз ви читаєте новину «Гілка розтрощила голову вінничанину. Лікарі не змогли врятувати чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі