середа, 18 січня 2023 18:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб ЗСУ розповів, що роблять російські "чоботи" у Білорусі

Генштаб ЗСУ розповів, що роблять російські "чоботи" у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко надає територію своєї країни для російської агресії проти України. Фото: Getty Images

У Білорусі тривають спільні навчання повітряно-космічних сил РФ і військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони Білорусі.

Наступальних угруповань ворога не виявлено. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У Білорусі ворог відпрацьовує практичні завдання із взаємодії повітряної і сухопутної компонент у наступальних операціях, повідомив Генштаб.

"На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено", – пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізоляція Білорусі: Литва ухвалила рішення

На Бахмутському напрямку під вогневий ворожий вплив потрапили райони 13 населених пунктів. Серед них – Верхньокам'янське, Білогорівка, Веселе, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка і Дружба у Донецькій області.

На Авдіївському – окупанти обстріляли Авдіївку, Водяне, Невельське, Георгіївку, Мар'їнку і Новомихайлівку на Донеччині.

На Лиманському – під вороже вогневе ураження потрапили Дружелюбівка на Харківщині і Новоєгорівка, Невське, Червонопопівка і Діброва на Луганщині.

На Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони Петропавлівки, Кислівки, Іванівки, Крохмального, Синьківки, Берестового і Табаївки на Харківщині і Стельмахівки на Луганщині.

На Новопавлівському – під вогонь ворога потрапили Велика Новосілка, Золота Нива і Вугледар на Донеччині.

На Запорізькому – від артилерійського вогню постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема, Времівка і Новопіль на Доннечині та Оріхів, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Степове, Кам'янське і Плавні у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку обстрілів з реактивних систем залпового вогню і ствольної артилерії зазнали райони Антонівки, Берегового, Веселого, Федорівки, Львового і Херсона. Вкотре постраждали цивільні.

Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони Рівного і Новодмитрівки у Сумській області і Бударки, Землянки, Гатища, Вовчанська, Тернової, Чугунівки, Новомлинська і Дворічної на Харківщині.

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів у Луганській і Донецькій областях, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За 329 днів Збройні сили України знищили понад 117 770 окупантів, 6225 ворожих броньованих машин, 3130 танків, 276 гелікоптерів і 287 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб ЗСУ розповів, що роблять російські "чоботи" у Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі