пʼятниця, 01 березня 2024 19:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про обстановку на важкому Авдіївському напрямку

Генштаб повідомив про обстановку на важкому Авдіївському напрямку
Сили оборони України протягом доби відбили 30 атак ворога. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України протягом доби відбили на трьох напрямках 30 атак російських окупаційних військ.

20 атак ворога відбили на Авдіївському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські воїни відбили 20 ворожих атак у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького, Первомайського і Невельського Донецької області.

На Лиманському напрямку відбили шість атак росіян у районах Тернів і Роздолівки на Донеччині і Білогорівки на Луганщині, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

Бахмутський: відбили чотири атаки росіян у районах Богданівки та Андріївки Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони стримують ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки і південніше Золотої Ниви Донецької області, де росіяни 25 разів намагалися прорвати оборону наших військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Нідерланди підписали безпекову угоду на 10 років

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу окупантів.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по району зосередження військової техніки, двох артилерійських засобах, трьох пунктах управління і трьох складах боєприпасів ворога.

Росіяни завдали шість ракетних і 79 авіаційних ударів, здійснили 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки, а також інші об'єкти інфраструктури.

17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про виведення наших підрозділів з міста Авдіївка.

За 736 днів Сили оборони України знищили 12 582 броньовані машини росіян, 6610 танків, 345 літаків, 325 гелікоптерів, 25 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про обстановку на важкому Авдіївському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі