понеділок, 09 серпня 2021 18:26

Фігуранта справи про вбивство журналіста відпустили з-під варти

Фігуранта справи про вбивство журналіста відпустили з-під варти
Павла Бялая перевели під нічний домашній арешт. Фото: "Громадське"

Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під варти Павла Бялая.

Його звинувачують у нападі на учасників Майдану й замаху на вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. Чоловіка перевели на нічний домашній арешт, повідомили в громадській організації "Адвокатська дорадча група".

9 серпня колегія під головуванням судді Оксани Голуб розглянула клопотання прокурора про продовження арешту для Бялая. Вона ухвалила рішення змінити запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивцю журналіста відправили за ґрати

Адвокати додали, що Бялай є обвинуваченим у справі про вбивство, групове хуліганство, замах на скоєння злочину, незаконне перешкоджання проведенню мітингів і незаконне поводження зі зброєю.

Журналіста В'ячеслава Веремія вбили в ніч проти 19 лютого 2014-го. Тоді він їхав з роботи на таксі додому. На розі вул. Володимирської та вул. Великої Житомирської журналіст побачив озброєних тітушок у камуфляжі й масках і намагався їх сфотографувати з машини. Озброєні люди напали на автомобіль, почали його ламати, витягли водія та пасажирів. Водієві й іншому пасажирові після побиття вдалося втекти, а Веремія тітушки сильно побили, після чого вистрілили в спину. Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи Веремія Юрія Крисіна. Його засудили на чотири роки з випробувальним терміном - два роки.

Зараз ви читаєте новину «Фігуранта справи про вбивство журналіста відпустили з-під варти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі