неділя, 24 липня 2022 01:11

Евакуація з Харкова: Синєгубов розповів про "зелені" коридори

Евакуація з Харкова: Синєгубов розповів про "зелені" коридори
Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про переговори щодо "зелених" коридорів.

"Ми постійно ініціюємо через Офіс президента, через профільне Міністерство організацію офіційних евакуаційних та гуманітарних коридорів. Зараз ми запросили чотири маршрути. Дуже сподіваємося, є перспективи у цьому напрямі. Скажу обережно: ми чекаємо. І щойно буде можливість провести евакуацію – звісно, ми це зробимо", - сказав Синєгубов, повідомляє Харківська ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Слобожанщині росіяни бояться просування ЗСУ

За одним із напрямків тимчасово окупованих територій щотижня відбувається евакуація населення. У цьому допомагають волонтери, профільні служби та представники місцевої та обласної влади.

Зокрема, цього тижня на підконтрольну Україні територію виїхало близько 1000 осіб, з яких близько 300 – діти, повідомив голова Харківської ОВА.

23 липня близько 6:30 російські окупанти обстріляли Основ'янський район Харкова. Снаряд влучив у двоповерховий житловий будинок, що призвело до його руйнування. Крім того, під вогнем загарбників опинився університет у Київському районі Харкова. Правоохоронці виявили та вилучили уламки й залишки снарядів.

Зараз ви читаєте новину «Евакуація з Харкова: Синєгубов розповів про "зелені" коридори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі