вівторок, 14 лютого 2023 11:15

Двох заступників міністра оборони звільняють, трьох призначають ‒ Резніков назвав прізвища

Двох заступників міністра оборони звільняють, трьох призначають ‒ Резніков назвав прізвища
Міністр оборони Олексій Резніков розповів про кадрові зміни в Міноборони. Фото: pravda.com.ua

Першим заступником міністра оборони України стане Герой України, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

На посади заступників також подано кандидатури засновника фонду "Повернись живим" Віталія Дейнеги та колишнього посла України в Канаді й екснардепа Андрія Шевченка. Про це міністр оборони Олексій Резніков повідомив на своїй сторінці у Facebook 14 лютого.

Він пише, що сам ініціював такі кадрові зміни.

"Ми пройшли рік в умовах повномасштабної російської агресії. Накопичено важливий досвід, що дає підказки, як посилити Міністерство. Я запросив до команди нових людей. Усі вони відомі", ‒ зазначив Резніков.

За його словами, генерал Олександр Павлюк досконало знає проблематику сучасної війни та потреби армії.

"Має необхідні лідерські та управлінські якості. Буде ще більше синергії у взаємодії з Генеральним штабом", ‒ вважає Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтеру запропонували стати заступником міністра оборони

Він також зазначив, що на посаду заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації запросив відомого волонтера Віталія Дейнегу.

"Сучасна війна потребує нових підходів. Сектор цифрового розвитку є одним з напрямків, де Україна здатна на прорив і може створювати нові стандарти для світу. Потрібен свіжий погляд, широкий кругозір та здатність інтегрувати можливості держави, бізнесу та громадського сектору", ‒ пояснив своє рішення Резніков.

Для посилення євроінтерграційного напряму на посаду заступника міністра призначать Андрія Шевченка.

"Комунікації з міжнародними партнерами, законотворцями та українським суспільством, впровадження у секторі оборони нових стандартів є одним з пріоритетних напрямків", ‒ додав Резніков.

Він також повідомив, що ті, хто досі був заступниками міністра, залишаться працювати у команді Міноборони. Йдеться про першого заступник міністра оборони генерал-полковника Івана Руснака та заступника міністра з питань цифрового розвитку Олега Гайдука.

"Вони залишаються у команді Міністерства і будуть залучені до роботи в якості радників міністра. Я вдячний Івану Степановичу і Олегу Васильовичу за роботу у найскладніші дні. У якості радників вони сконцентруються на низці пріоритетних проєктів, які вимагають повного залучення їхньої експертизи та компетенцій", ‒ наголосив Резніков.

Він також додав, що це ‒ "не останні кроки з перезавантаження Міноборони".

Напередодні міністр оборони Олексій Резніков анонсував кадрові рішення у відомстві. Він заявив про підвищення ефективності роботи міністерства.

Минулого місяця розгорівся скандал із закупівлями продуктів для військовослужбовців удвічі – утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва.

2 лютого суд заарештував звільненого заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова. А днем раніше правоохоронці повідомили про підозру йому, колишньому виконувачу обов'язків директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому та ексзаступнику державного підприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку. Хмельницького також заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Двох заступників міністра оборони звільняють, трьох призначають ‒ Резніков назвав прізвища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі