понеділок, 22 березня 2021 21:56

ДТП у Польщі: що відомо про причини
3

Водіями автобуса Вроцлав-Чернівці, який розбився в Польщі, були родичі - 23-річний та 51-річний. На момент аварії автобусом кермував молодший, був тверезий, за даними поліції. Старший, його вітчим, – відпочивав.

Найсильніший удар від зіткнення з відбійником припав на кабіну автобуса. Другий водій загинув, розповіла Анна Длугон із тамтешньої поліції.

"Другий водій у момент зіткнення відпочивав. Коли приїхала "швидка", чоловік ще був живий. Його намагалися реанімувати, але марно", - розповіла Длугон.

На півдні Польщі розбився автобус із українцями. Одна людина загинула, ще 5 скалічилися
Фото: podkarpacka.policja.gov.pl
На півдні Польщі розбився автобус із українцями. Одна людина загинула, ще 5 скалічилися
На півдні Польщі розбився автобус із українцями. Одна людина загинула, ще 5 скалічилися

Польська прокуратура говорить про 2 можливі причини аварії: несправність автобуса або неуважність водія. Важкими також були погодні умови - йшов мокрий сніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП із українським автобусом у Польщі: з'явилося відео з місця аварії

Місце трагедії багато хто в Польщі вже називає "проклятим". Тут 5 березня розбився інший український автобус. Тоді загинуло 5 українців, десятки потрапили до лікарень.

"Те, що сталося, нам здається неможливим. Адже саме на цьому місті два тижні тому трапилася така ж аварія, теж українського автобуса. Я хотіла б висловити співчуття родині загиблого. Це - трагедія, яку ми переживаємо разом з українцями. Після першої аварії ми перевірили цей відрізок автостради - всі знаки, розмітки, і дійшли до висновку, що там все правильно", - сказала воєвода Підкарпатського воєводства Ева Леніарт.

Місцева влада обіцяє, що вже на цьому тижні встановить додаткові попереджувальні знаки, які інформуватимуть водіїв про наближення до небезпечної дороги.

Вцілілого водія допитають завтра. Він і ще 4 пасажирів перебувають у лікарнях. Мають переломи кінцівок, травми голови. В однієї жінки перелом хребта.

Український автобус сполученням Вроцлав-Чернівці розбився у ніч проти 22 березня на автостраді А4 недалеко від Ярослава. Майже на тому ж місці на початку березня в подібній ДТП загинули 5 українців. У поліції Підкарпатського воєводства повідомили, що 5 постраждалих було перевезено до лікарень міст Перемишль, Пшеворськ та Лубачув. Одна українка у важкому стані. 74-річну жінку перевезуть із Перемишля в Жешув, де мають прооперувати.

Зараз ви читаєте новину «ДТП у Польщі: що відомо про причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі