субота, 05 серпня 2023 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Домінуванню Росії прийшов кінець": у Зеленського відреагували на події в Чорному морі

"Домінуванню Росії прийшов кінець": у Зеленського відреагували на події в Чорному морі
Нинішні події говорять про те, що епосі домінування Росії в Чорному морі прийшов кінець, сказав радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото: ОП

Нинішні події говорять про те, що епосі домінування Росії в Чорному морі прийшов кінець.

Опинившись нездатною здійснити блокаду українських портів і реально контролювати акваторію, Росія спробувала приховати (насамперед від власної публіки) свою нездатність шляхом демонстрації "російського божевілля" – класичного ракетного терору. Про це написав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк у Telegram.

"Занурення на дно крейсера "Москва" у квітні 2022 року символізувало початок кінця російської присутності в акваторії Чорного моря. Сьогоднішні події - логічне продовження завершення цієї глави історії", – сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП закликали посилити військову допомогу та постачання в Україну "знарядь відплати"

Він наголосив, що ці події говорять лише про одне – епосі домінування Росії в Чорному морі прийшов кінець.

"Кінець – це не точка, а процес, і цей розділ ще буде писатися якийсь час. Однак яким буде її фінал, уже зрозуміло абсолютно всім", – зауважив радник керівника ОП.

Подоляк також зазначив, що залишається тільки поспівчувати "нейтральним" країнам, які використовують російські порти для експорту енергоносіїв.

"Нейтралітет" часто обходиться дорого. Хто знає, що було б, якби ці країни свого часу зайняли більш активну громадянську позицію, зокрема в питанні російського зернового шантажу. Однак історія не знає умовного способу", – підкреслив він.

У ніч проти 4 серпня СБУ під час спецоперації у бухті Новоросійська атакувала дронами великий десантний корабель "Оленегорский горняк". За даними ГУР Міноборони, росіяни найближчим часом не зможуть відремонтувати цей корабель.

Крім того, цієї ночі у Керченській протоці наземним дроном атакували нафтовий танкер РФ SIG. У момент удару він був завантажений паливом. Відомо, що спецоперацію провела СБУ спільно з ВМС України.

Зараз ви читаєте новину «"Домінуванню Росії прийшов кінець": у Зеленського відреагували на події в Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі