середа, 25 вересня 2013 14:25

До затриманого українського активіста Greenpeace виїхав консул

До затриманого українського активіста Greenpeace виїхав консул
Фото: novostimira.com.ua

Виконувач обов'язків генконсула України в Санкт-Петербурзі виїхав до Мурманська для зустрічі із затриманим громадянином України, активістом Greenpeace, а також надання йому консульської допомоги, повідомляють у Міністерстві закордонних справ.

"За нашою інформацією, наш громадянин перебуває серед затриманих, по прибуттю представники генконсульства будуть з'ясовувати всі деталі щодо того, що інкримінується нашому громадянину", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, вже після з'ясування деталей дипломати будуть приймати рішення щодо подальших дії з метою захисту громадянина України.

Перебийніс також зазначив, що українське посольство в Москві і генконсульство в Санкт-Петербурзі підтримують контакт з представництвом МЗС РФ в Мурманську щодо цієї ситуації.

Як повідомлялося, 19 вересня спецназ прикордонслужби взяв штурмом судно Greenpeace "Арктик Санрайз" за спробу проведення акції протесту проти видобутку нафти на платформі "Приразломная" в Печорському морі. Членів екіпажу з 30 осіб, серед яких один - українець, затримали як підозрюваних у рамках кримінальної справи про напад на платформу "Приразломная" в порядку статті 91 КПК РФ.

Зараз ви читаєте новину «До затриманого українського активіста Greenpeace виїхав консул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі