пʼятниця, 16 вересня 2022 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Дніпропетровщину накрили вогнем російські терористи: перші подробиці й фото руйнувань
5

Дніпропетровщину в ніч проти 16 вересня нещадно обстріляли російські окупанти.

Росіяни били з "Градів" та важкої артилерії по чотирьох громадах, повідомив у п'ятницю вранці голова Дніпропетровської військової адміністрації Валентин Резніченко. Поранена 57-річна жінка.

"Шість нічних обстрілів Нікопольського та Криворізького районів. Найгарячіше було у Нікополі. Три обстріли. Понад 40 російських снарядів", – ідеться в повідомленні.

У місті пошкоджені 11 багатоповерхових та приватних будинків, ліцей, дитячий садок, центр соціального обслуговування, кілька підприємств, газогони та лінії електропередач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніченко розповів про наслідки обстрілів Кривого Рогу

Дніпропетровщину 16 вересня знову атакували російські окупанти.
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA
Дніпропетровщину 16 вересня знову атакували російські окупанти.
Дніпропетровщину 16 вересня знову атакували російські окупанти.
Дніпропетровщину 16 вересня знову атакували російські окупанти.
Дніпропетровщину 16 вересня знову атакували російські окупанти.

Обстріли спричинили чотири пожежі. Полум'я вогнеборці уже приборкали. У Червоногригорівській громаді понівечені три багатоповерхівки та магазин.

"У Марганецькій та Зеленодольській громадах минулося без постраждалих. В інших районах ніч пройшла спокійно і на цю хвилину тихо", – додав Резніченко.

Дніпропетровщину 15 вересня знову атакували російські окупанти. У Кривому Розі приборкували воду, яка розлилася після ракетної атаки по гідротехнічних спорудах міста.

14 вересня окупанти завдали ракетних ударів по Кривому Рогу. Вибухів пролунало щонайменше три. Після них у Кривому Розі частково зник мобільний інтернет.

Росія вдарила по гідротехнічних спорудах, щоб затопити Кривий Ріг. Країна-терорист і далі воює проти мирного населення, відреагував президент Володимир Зеленський.

Попередньо обійшлося без постраждалих, але кілька районів Кривого Рогу залишилися без води. Також місцеві повідомили про підняття рівня води в річці Інгулець. У зв'язку з цим евакуйовано два райони міста.

Росія 14 вересня вдарила по Кривому Рогу аеробалістичними ракетами типу "Кинджал" та "Іскандер". По дамбі в Кривому Розі росіяни випустили сім ракет, повідомляє оперативне командування "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровщину накрили вогнем російські терористи: перші подробиці й фото руйнувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі