пʼятниця, 04 лютого 2022 18:53

Дніпровський стрілець відмовився від свідчень: у ДБР прокоментували заяву

Дніпровський стрілець відмовився від свідчень: у ДБР прокоментували заяву
У Дніпрі солдат Артем Рябчук вбив п'ятьох товаришів по службі. Стільки ж - поранив. Фото: t.me/UA_National_Police

Державне бюро розслідувань підтвердило відмову дніпровського стрільця 20-річного Артема Рябчука від попередніх свідчень.

Та спростувало інформацію про вчинення щодо нього психологічного тиску. Про це повідомив прессекретар територіального відділення ДБР у Полтаві Олександр Білка, передає "Суспільне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимагає визнати потерпілим: адвокат дніпровського стрільця зробив заяву

"Підозрюваний звернувся до слідчого з заявою про відмову від попередніх свідчень. Але це ніяк не впливає на хід досудового розслідування. Адже слідство має достатню доказову базу", - розповів Білка.

Щодо начебто психологічного тиску на підозрюваного - це не відповідає дійсності. Слідчі ДБР працюють виключно у межах чинного законодавства. Всі слідчі дії, які проводили із підозрюваним працівники ДБР, відбувалися за участю його захисника.

Досудове розслідування триває.

27 січня близько 3:40 на території Південного машинобудівного заводу строковик 20-річний Артем Рябчук розстріляв з автомата дев'ятьох товаришів по службі та цивільну жінку. П'ятеро загинули, інші - у лікарнях. Після скоєного Рябчук утік, прихопивши з собою зброю та набої.

Підозрюваного затримали за кілька годин під Дніпром. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою. 3 лютого Рябчук відмовився від усіх свідчень. Вказав, що давав попередні свідчення під психологічним тиском. Також відмовився від послуг наданого державою адвоката.

Зараз ви читаєте новину «Дніпровський стрілець відмовився від свідчень: у ДБР прокоментували заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі