четвер, 13 жовтня 2011 12:46

Справа Бойчука: троє побитих відмовилися від своїх свідчень

Справа Бойчука: троє побитих відмовилися від своїх свідчень

Сьогодні в Першотравневому райсуді Чернівців продовжать слухати резонансну справу екс-голови Заставнінської райдержадміністрації Михайла Бойчука, якого разом з братом, зятем і двома охоронцями звинувачують у жорстокому побитті та катування чотирьох рибалок навесні цього року, а також перевищенні службових повноважень (йому загрожує від 2 до 7 років), пише Сегодня.

Нагадаємо, Бойчук, якого прозвали місцевим Лозінським, побив рибалок за те, що ті ловили рибу на озері, де зазвичай відпочивають районні "князьки". Жертви скаржилися, що їх били битами, приковували наручниками до бетонних стовпів, вибули зуби.

Бойчук зараз на підписці про невиїзд за станом здоров'я, і в залі суду сидить не на лаві підсудних, а в першому ряду, і веде себе впевнено. Провину визнає частково, мовляв, рибалок бив, але не жорстоко. Троє жертв Бойчука, схоже, пішли назад. На першому засіданні вони заявили, що не мають претензій до екс-начальника району, і більше на суд не ходять. Мовляв, у темряві не бачили, хто їх бив. Іван Бабій відразу після побиття зізнавався, що Бойчук вдарив його прикладом по ребрах.

Лише один рибалка Іван Абрамович, який повернувся нещодавно з заробітків, сказав, що від свідчень, що його бив Бойчук, не відмовляється.

У Чернівцях пліткують, що рибалок могли залякати або відкупитися і він може вийти сухим з води. Чернівецький правозахисник Олексій Крикливець впевнений, що Бойчука покарають.

"Рішення суду буде лакмусовим папірцем у питанні дотримання прав людини", - говорить він.

Зараз ви читаєте новину «Справа Бойчука: троє побитих відмовилися від своїх свідчень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі