неділя, 07 травня 2023 07:19

Де ЗСУ відбили атаки ворога: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Де ЗСУ відбили атаки ворога: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські військові відбивають атаки російський загарбників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на спробах наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар'їнка. Загалом, протягом минулої доби ворог здійснив близько 50 атак. Про це вранці 7 травня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних ворожих угруповань не виявлено. На полігонах Білорусі триває підготовка підрозділів територіальної оборони противника.

На Сіверському та Слобожанському напрямках протягом минулої доби ворог завдав авіаударів по районах населених пунктів Заріччя, Леонівка та Красний Хутір Чернігівської області. Загарбники також з мінометів та артилерії обстріляли понад 20 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ атакувала Україну із землі та повітря: є потерпілі та руйнування

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії біля Синьківки. Обстріляв Красне Перше, Митрофанівку, Новомлинськ, Дворічну, Западне, Синьківку, Піщане, Вишневе та Стельмахівку Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни наступали у напрямку Білогорівки та Спірного, успіху не мали. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка і Невське Луганської області та Білогорівка і Спірне Донецької області.

Тривають бої у місті Бахмут. Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямках Богданівки, Іванівського, Предтечиного та Нью-Йорка. Від ворожих обстрілів постраждали 13 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку минулої доби противник наступальних дій не проводив. Обстріляв Бердичі, Авдіївку, Сєверне, Карлівку, Нетайлове та Первомайське на Донеччині.

На Мар'їнському напрямку українські війська відбили численні атаки противника в районі Мар'їнки. В той же час, ворожих обстрілів зазнали населені пункти Георгіївка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворожих наступальних дій не фіксувалося. Окупанти обстріляли Водяне, Вугледар, Пречистівку та Золоту Ниву Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися. Обстріляв 19 населених пунктів. Росіяни завдали авіаударів по Веселому і Козацькому Херсонської області.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Мар'їнському напрямках.

Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар'їнка. Загалом, протягом доби ворог здійснив понад 30 атак.

Зараз ви читаєте новину «Де ЗСУ відбили атаки ворога: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі