середа, 15 червня 2022 22:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов повідомив, де окупанти утримують полонених захисників Маріуполя

Данілов повідомив, де окупанти утримують полонених захисників Маріуполя
Більша частина українських захисників "Азовсталі" перебуває на тимчасово окупованій Донеччині

Більша частина українських захисників "Азовсталі", евакуйованих із Маріуполя, перебуває на тимчасово окупованій території Донецької області.

Про точну кількість воїнів не повідомляється, але в області знаходиться переважна більшість. Про це в прямому ефірі всеукраїнського телемарафону повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Києва привезли тіла 64 загиблих захисників з Азовсталі

"У цих процесах бере участь не тільки наша країна, є міжнародні інституції, які допомагають у цьому. Тут головне - не нашкодити. І багато не треба говорити", - зазначив він.

Він наголосив, що головне зараз - це не зробити зайвих кроків, щоб агресор не звинуватив Україну у зриві тих чи інших речей.

"Будемо чекати, щоб ті домовленості, які є, обов'язково були виконані, і всі хлопці і дівчата, які сьогодні в полоні, які пройшли Маріуполь, обов'язково повернулися живими і здоровими", - зауважив Данілов.

За його словами, в тимчасово окупованій Донецькій області знаходиться переважна більшість українських захисників.

"Ще раз наголошую: кількість людей це не 100 і не 200 осіб, це набагато більше. І тому сказати, що всі там перебувають, ми остаточно не можемо. Ми точно можемо сказати, що переважна більшість, може і всі, перебувають на території Донецької області", - підсумував він.

20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони Маріуполя.

У російському полоні перебувають 2439 захисників міста.

Зараз ви читаєте новину «Данілов повідомив, де окупанти утримують полонених захисників Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі