неділя, 08 січня 2023 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи здатна Росія надалі масовано пускати ракети по Україні ‒ аналіз ISW

Чи здатна Росія надалі масовано пускати ракети по Україні ‒ аналіз ISW
За словами аналітиків, у Росії зменшуються запаси ракет. Фото: tvoemisto.tv

Ракетний арсенал Росії виснажується. Але загарбники все ще можуть загрожувати цивільному населенню та критичній інфраструктурі України масованими атаками.

Аналітики Інституту вивчення війни нагадують дані міністра оборони України Олексія Резнікова про те, що Росія вже витратила приблизно 81% своїх запасів стратегічних і 19% тактичних ракет. Про це йдеться у новому звіті (ISW).

За даними Інституту, від початку вторгнення 24 лютого Росія виробила набагато менше стратегічних ракет у порівнянні з довоєнними запасами. Тобто держава-агресор не зуміла мобілізувати свою військову промисловість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просування росіян біля Соледара: чи буде оточення Бахмута

"Країна зазвичай збільшує виробництво ракет й інших систем зброї та боєприпасів перед тим, як розпочати велику війну. І зазвичай переводить свою військову промисловість на воєнний стан після початку бойових дій. Росія не зробила ні одного, ні іншого", ‒ зазначили в ISW.

Неспроможність диктатора Володимира Путіна мобілізувати промисловість для підтримки військових зусиль проти України є наслідком побоювань, що подальші економічні зриви викличуть ще більше внутрішнє невдоволення у РФ.

"Нинішній рівень виснаження російських військових стратегічних ракетних систем може обмежити частоту й масштаби проведення майбутніх масованих ракетних ударів по Україні. Однак окупанти все ще продовжуватимуть масштабну кампанію обстрілів, загрожуючи цивільному населенню та критично важливій інфраструктурі", ‒ наголосили в ISW.

Російські окупанти завдали ракетних ударів по Мерефі, що у Харківській області. Загинула людина. "За уточненими даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, внаслідок ударів окупантів у Мерефі загинув 50-річний чоловік", – повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

На Таврійському напрямку в окупантів більше немає такого поняття як "глибокий тил" завдяки діям Сил оборони. ЗСУ не дають ворогу розслабитися. Про це розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Зараз ви читаєте новину «Чи здатна Росія надалі масовано пускати ракети по Україні ‒ аналіз ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі