четвер, 19 січня 2023 08:04

Чи буде Байден балотуватися на другий термін ‒ ЗМІ розвідали плани президента США

Чи буде Байден балотуватися на другий термін ‒ ЗМІ розвідали плани президента США
За даними ЗМІ, президент США Джо Байден найближчим часом оголоситься про свої плани балотуватися. Фото: dw.com

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден збирається протягом найближчих кількох тижнів оголосити про намір балотуватися на другий термін у 2024 році.

Ймовірно, американський лідер зробить заяву після виступу зі зверненням "Про стан справ у державі" 7 лютого. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє видання The Hill.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США закликав Байдена дати Україні зброю для майбутньої перемоги

"Більш офіційна заява буде зроблена ближче до весни. А виявлення у неналежних місцях таємних документів періоду перебування Байдена на посаді віцепрезидента, не змінило цих планів", ‒ йдеться у повідомленні.

Аналітики прогнозують, що в найближчі місяці глава Білого дому розповідатиме про перемоги, досягнуті за його президенства. Акцентуватиме, зокрема, на збільшенні кількості робочих місць і уповільнення темпів інфляції.

"Водночас демократи висловлюють занепокоєння, що історія з секретними файлами може зашкодити майбутній кампанії", ‒ додає видання.

Сполучені Штати можуть надати Україні озброєння, необхідне для повного звільнення окупованого Криму. Після кількох місяців обговорень з українськими офіційними особами адміністрація Джо Байдена починає визнавати, що Україна може потребувати сили, щоб завдати удару по окупантам у Криму, навіть якщо цей крок збільшить ризик ескалації, розповіли декілька американських чиновників на умовах анонімності виданню The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Чи буде Байден балотуватися на другий термін ‒ ЗМІ розвідали плани президента США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі