пʼятниця, 01 березня 2024 10:34

Чергова спекуляція: Лубінець відреагував на нові заяви РФ щодо падіння літака Іл-76

Чергова спекуляція: Лубінець відреагував на нові заяви РФ щодо падіння літака Іл-76
У січні в РФ впав літак Іл-76 із нібито українськими військовополоненими на борту. Фото: tsn.ua

Росія вчергове почала спекулювати на темі падіння літака Іл-76 в Бєлгородській області.

Однак, досі РФ не передала офіційних списків нібито загиблих там українських військовополонених. Так на заяви російського уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової про готовність передати тіла відреагував український омбудсмен Дмитро Лубінець. Про це він написав у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських військовополонених не було в російському Іл-76 - Данілов

За його словами, Росія також не підтвердила факт загибелі полонених та не надала доступ міжнародним організаціям до місця трагедії.

"Наголошую, що позиція України незмінна: ми вимагаємо прозорого розслідування, доступу до місця падіння літака. А також із першого дня вимагали офіційних списків, репатріації тіл та проведення відповідних експертиз (у випадку підтвердження)", - зазначив Лубінець.

Він також наголосив, що за будь-якої можливості піднімає питання повернення усіх українських цивільних, дітей та військовополонених з РФ та тимчасово окупованих територій. А також репатріації тіл українських загиблих героїв.

Росія нібито готова передати Україні тіла загиблих під час падіння військового літака Іл-76 у Бєлгородській області, заявила уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

За її словами, для цього є все необхідне з погляду процедури. Вона також розповіла, що підтримує контакти з українським омбудсменом Дмитром Лубінцем.

Зараз ви читаєте новину «Чергова спекуляція: Лубінець відреагував на нові заяви РФ щодо падіння літака Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі