середа, 18 травня 2011 11:46

Через Єлизавету II в Дубліні побилися маніфестанти і поліцейські
22

Фото: Фото: Reuters

Ірландські поліцейські 17 травня розігнали кілька маніфестацій противників приїзду в країну британської королеви Єлизавети II.

Прихильники республіканської партії Шинн Фейн вступили в сутички з поліцією відразу на декількох центральних вулицях Дубліна, закидавши правоохоронців камінням і пляшками із запальною сумішшю.

На підмогу простим поліцейським прибув загін спецназу, бійці якого затримали кілька протестуючих. Решта мітингувальників продовжувала буянити, підпалюючи сміттєві баки і припасені заздалегідь британські прапори.

У результаті заворушень у центрі ірландської столиці був перекритий автомобільний рух на кількох вулицях і площах.

Крім того, ірландці провели в місті низку сидячих акцій протесту, а також випустили в повітря сотні чорних надувних кульок у той момент, коли королева покладала вінок до монумента загиблим у боротьбі за незалежність Ірландії від Великобританії.

Єлизавета II стала першим британським монархом, який відвідав колишню колонію за останні сто років. Ірландія отримала незалежність в результаті кровопролитної війни, що закінчилася в 1921 році. Проте північний схід країни, населений протестантськими колоністами, все-таки залишився під владою британської корони, що до цих пір обурює багатьох ірландців, готових боротися за возз'єднання батьківщини.

Як вже повідомлялось, поліцейські знешкодили кілька вибухових пристроїв, які, були закладені в різних місцях столиці Ірландії.

Зараз ви читаєте новину «Через Єлизавету II в Дубліні побилися маніфестанти і поліцейські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі