понеділок, 07 листопада 2022 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Чеченці приходять просто пожити" ‒ як росіяни використовують лікарні в Мелітополі

"Чеченці приходять просто пожити" ‒ як росіяни використовують лікарні в Мелітополі
Лікарні Мелітополя вже переповнені російськими військовими. Фото: varta1.com.ua

Лікарні Мелітополя вже переповнені російськими військовими. І не лише пораненими.

Наприклад, чеченці приїжджають до медзакладу просто пожити. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

"Це зрозуміло, що антисанітарія, це небезпечно для лікарів, більшість з яких вже й так виїхало", ‒ наголосив Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Мелітополя повідомив про черговий злочин росіян проти людства

За його словами, окупантів не хвилює де і як мають лікувати цивільних місцевих жителів.

"Їм начхати на цивільне населення, на тих, кого вони начебто звільнили на території окупації. Присилають якихось гастролерів - лікарів з Росії до міста Мелітополя. Але вони не дуже хочуть там працювати і якомога швидше намагаються виїхати з тимчасово окупованих територій", ‒ додав Федоров.

Не збираються загарбники й забезпечувати місцеві лікарні медикаментами.

До тимчасово захопленого росіянами Мелітополя Запорізької області окупанти масово звозять своїх поранених військових. У медичних підрозділах російських окупаційних військ не вистачає кваліфікованого персоналу, зокрема лікарів-хірургів. Їхній медперсонал не здатний надати якісну медичну допомогу.

Російські окупанти в тимчасово захопленому РФ Мелітополі намагаються створити інформаційний вакуум, щоб поширювати свою пропаганду та дезінформацію. З цією метою вони проводять рейди вулицями та перевіряють у перехожих телефони. Якщо на телефоні знаходять український контент, то таку людину можуть "оштрафувати" або просто захопити в заручники, розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

Зараз ви читаєте новину «"Чеченці приходять просто пожити" ‒ як росіяни використовують лікарні в Мелітополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі