четвер, 15 грудня 2022 17:17

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це як Друга світова війна" ‒ Зеленський розповів про важкі бої на сході

"Це як Друга світова війна" ‒ Зеленський розповів про важкі бої на сході
За словами президента Володимира Зеленського, найважчі бої тривають на сході України. Фото: president.gov.ua

Найважчі бої на фронті нині тривають на сході України.

Їх навіть можна порівняти з операціями Другої світової війни. Про це президент Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю британському виданню "The Economist".

"На Сході у нас дуже важка ситуація. Це як Друга світова війна. Так само в Бахмуті, в Соледарі, в районі Харкова, Кремінній, Сватовому. Це справжня війна, вогонь, обстріли, ракети, артилерія, все", ‒ розповів президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я знаю, що можу перемогти" ‒ Залужний розповів, що Україні потрібно для вигнання окупантів

Він також нагадав, що на звільнених від загарбників українських територіях після перебування там "русского мира" нині немає ні елетроенергії, ні води, ні газу, ні комунікацій.

"Далі ‒ південь, в Приазов'ї, на окупованих територіях, деякі села на Запоріжжі. Нічого немає, ні електрики, ні води, нічого. І в Херсоні так радіють, що ми приїхали, а на тому березі Дніпра з артилерії б'ють по Херсону по тих, про кого вчора казали, що "ми один народ". І в Києві ви бачите, що це не так небезпечно, але вони почали використовувати ракети та іранські безпілотники", ‒ розповів Зеленський.

Наступні пів року стануть багато в чому вирішальними у боротьбі з російським агресором. Україна потребує більш сучасних озброєнь, більшого обсягу їх постачання. Про це заявив президент Володимир Зеленський у зверненні до Європейської ради.

Докладаючи всіх зусиль для стабілізації ситуації на сході, Сили оборони України готуються до різних сценаріїв розвитку подій у найближчі місяці. Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «"Це як Друга світова війна" ‒ Зеленський розповів про важкі бої на сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі