неділя, 22 січня 2023 08:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Буде переломний момент ‒ американський генерал зробив прогноз щодо віни в Україні

Буде переломний момент ‒ американський генерал зробив прогноз щодо віни в Україні
Генерал у відставці Марк Хертлінг прогнозує загострення у війні навесні. Фото: twitter.com/MarkHertling

Загострення у війні Росії проти України може статися навесні цього року.

Саме тоді Москва має намір відправити на фронт ще більше мобілізованих. Водночас весна стане переломним моментом у війні. Про це заявив колишній командувач військами США в Європі, генерал у відставці Марк Хертлінг, повідомляє Newsweek.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досягають рівня багаторічної війни у В'єтнамі ‒ ISW вразив втратами РФ в Україні

На думку генерала, для повернення своїх територій українським військам знадобиться проводити операції на південному сході і продовжувати відбивати атаки окупантів на Донбасі.

"Очікується, що навесні вони росіяни отримають додаткові мобілізовані сили. Хоча досі мобілізаційні зусилля Росії в усіх напрямках не увінчалися успіхом", ‒ зазначив Хертлінг.

За його словами, активізація бойових дій буде пов'язана з поліпшенням погодних умов. Адже взимку складніше проводити військові операції.

Крим можна звільнити від російських загарбників, якщо перерізати російську логістику до півострова. Так вважає колишній командувач армії США у Європі генерал Бен Годжес. Про це він сказав в інтерв'ю NV.

Російські окупанти продовжують атакувати українські населені пункти. Протягом минулої доби завдали один ракетний та 27 авіаційних ударів. Також 55 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Загроза завдання ударів з використанням ракет наземного та повітряного базування і "дронів-камікадзе" залишається по всій Україні, повідомив Генштаб Збройних сил України в ранковому зверненні 22 січня.

Зараз ви читаєте новину «Буде переломний момент ‒ американський генерал зробив прогноз щодо віни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі