четвер, 20 жовтня 2022 17:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Буде катастрофа величезних масштабів – Данілов висловився про підрив Каховської ГЕС

Буде катастрофа величезних масштабів – Данілов висловився про підрив Каховської ГЕС
Окупанти можуть підірвати Каховську ГЕС, після чого буде затоплення. Фото: eastnews.ua

Підрив ворогом Каховської ГЕС буде катастрофою величезних масштабів.

При цьому постраждає окупований Крим, сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов, передає "24 канал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник ЗСУ попередив про злочинні плани РФ щодо Каховської ГЕС

"Тоді взагалі я не можу пояснити, як світ повинен на це реагувати. Тому що це не тільки знищення об'єктів інфраструктури. Це буде аварія величезних масштабів із величезною кількістю людських жертв. У цьому випадку найближчими роками буде неможливим водопостачання до Криму, що важливо для РФ", – розповів він

На ГЕС ворог може знищити агрегати, які виробляли електроенергію для України.

"Це вони можуть зробити, в нас є інформація про ці речі", – зазначив Данілов.

Звільнена територія Херсонщини на 14 жовтня – 1170 кв. км. А це – 29 населених пунктів на північ від Херсона в Бериславському районі. Лінія фронту наблизилась до Берислава і проходить біля Милового, розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників у другій декаді жовтня.

У ЗСУ підтвердили, що до Херсона українським військовим залишилося не так уже й багато. Однак слід розуміти, що попереду багато роботи.

Зараз ви читаєте новину «Буде катастрофа величезних масштабів – Данілов висловився про підрив Каховської ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі