середа, 01 травня 2024 18:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Ескалація: NYT прокоментував обстріл Одеси

Ескалація: NYT прокоментував обстріл Одеси
Росіяни використали проти Одеси касетний боєприпас. Фото: ДСНС

Обстріл Одеси 29 квітня може означати ескалацію у тактиці Росії.

Протягом останніх тижнів РФ неодноразово обстрілювала густонаселені міста України. Часом вона використовувала зброю, яка зазвичай зарезервована для зони бойових дій. Про це пише New York Times.

Журналісти переглянули відео і нарахували близько 30 майже одночасних вибухів.

"Якщо озвучена Україною версія про атаку людного цивільного району Одеси балістичним "Іскандером" з касетною боєголовкою відповідає дійсності, то це може означати ескалацію в тактиці Росії, спрямовану на те, щоб зробити нестерпним життя цивільних українців", - пишуть у газеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Момент обстрілу Одеси потрапив на відео

Тактика окупантів охоплює нещодавні масовані удари по українських електростанціях для відключення електроенергії у великих містах України.

Польський військовий аналітик компанії Rochan Consulting Конрад Музика підтвердив, що в Одесі застосували касетний боєприпас. Ця зброя може завдати невибіркової шкоди цивільним.

Біля місця обстрілу не було жодного стратегічного об'єкта, військових споруд чи складів зерна.

В Одесі сигнал повітряної тривоги пролунав о 18:24, за 4 хв. після цього стався вибух. У Повітряних силах попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння.

Уламки потрапили в "Палац студентів" Одеської юридичної академії. Там сталась пожежа.

Зараз ви читаєте новину «Ескалація: NYT прокоментував обстріл Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі