пʼятниця, 02 лютого 2024 13:02

Буданов розповів, якими дронами знищили російський ракетний катер

Буданов розповів, якими дронами знищили російський ракетний катер
Російський ракетний катер "Івановець" знищили морськими дронами MAGURA V5. Фото: uainfo.org

Українські військові знищили російський катер "Івановець" морськими дронами MAGURA V5.

Ними керував підрозділ безпілотників 13-ї групи Головного управління розвідки Міноборони. Про це заявив начальник ГУР Кирило Буданов, повідомляє The War Zone.

За його словами, відділ спланував і здійснив знищення "Івановця" на рейді озера Донузлав. У корпус корабля було шість прямих влучань морськими безпілотниками.

"Унаслідок отриманих пошкоджень корабель перекинувся на корму і затонув. За попередніми даними, пошуково-рятувальна операція, проведена противником, не увінчалася успіхом", - заявив Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики оцінили наслідки потоплення ракетного катера РФ

Морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus (MAGURA) V-типу розробили в Україні. Це багатоцільовий безпілотний надводний корабель нового покоління.

Він призначений для різних операцій, в тому числі спостереження, розвідки, патрулювання, пошуково-рятувальних робіт. А також для протимінної боротьби, охорони морського флоту та бойових місій.

Довжина безпілотника становить 5,5 метра, ширина - 1,5 метра. Крейсерська швидкість заявлена на рівні 22 вузли, а максимальна - 42 вузли. Дальність пересування морського дрона становить приблизно 833 км.

Окрім того, MAGURA оснащений mesh-радіо з повітряним ретранслятором або супутниковим зв'язком.

На знищеному вночі 1 лютого російському ракетному катері "Івановець" могли перебувати до 40 членів екіпажу. Про штатну кількість особового складу окупантів на ворожому судні повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

"Івановець" - це ракетний катер окупантів 41-ї бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному.

Зараз ви читаєте новину «Буданов розповів, якими дронами знищили російський ракетний катер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі