субота, 29 жовтня 2022 09:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка проаналізувала наміри росіян тікати з Херсона

Британська розвідка проаналізувала наміри росіян тікати з Херсона
У британській розвідці вважають, що росіяни готуються тікати з Херсона. Фото: belvpo.com

Деякі події у тимчасово захоплених росіянами районах Херсонщини свідчать про побоювання загарбників втратити цей регіон.

Серед таких називають вивезення з Херсона цивільних людей. Про це у Twitter повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Так, 27 жовтня призначений Росією так званий "губернатор" окупованої Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що місто Херсон вже покинули понад 70 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "закобзонили" понад 70 тис. окупантів: оновили втрати росіян в Україні

"26 жовтня Сальдо також заявив, що Росія вивезла останки відомого російського державного діяча XVIII століття князя Григорія Потьомкіна з його гробниці в кафедральному соборі Херсона на схід від Дніпра. У російській національній ідентичності Потьомкін тісно пов'язаний із завоюванням Росією українських земель у XVIII столітті та підкреслює вагу, яку Путін майже напевно надає історичному виправданню вторгнення", ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці вважають, що таке символічне вивезення, ймовірно, передує намірам Росії прискорити вихід із цього регіону.

У тимчасово захопленому Бериславі Херсонської області окупанти масово переодягаються у цивільний одяг та заселяються у приватні помешкання. Також триває "евакуація" загарбників з території Херсонської області, зокрема і медичних закладів. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 29 жовтня.

Українські військові продовжують утримувати оборону у Донецькій області. Водночас наші захисники активно знищують окупантів на півдні та просуваються в Луганській області. Про це свідчать дані американського Інституту вивчення війни (ISW) на ранок 29 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка проаналізувала наміри росіян тікати з Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі