неділя, 25 червня 2023 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка повідомила про тактичний прогрес ЗСУ на ключових напрямках

Британська розвідка повідомила про тактичний прогрес ЗСУ на ключових напрямках
Міноборони Великої Британії оцінило наступальні операції Збройних сил України на трьох ключових напрямках. Фото: Генштаб

Міноборони Великої Британії оцінило наступальні операції Збройних сил України на трьох ключових напрямках як такі, що мають поступовий, але впевнений тактичний прогрес.

Британські аналітики відзначили, що останніми днями українські війська перегрупувалися і знову проводять масштабні наступальні операції на трьох основних напрямках на півдні та сході України. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Великої Британії в неділю, 25 червня, пише "Європейська правда".

Українські війська використовують досвід перших двох тижнів контрнаступу для вдосконалення тактики штурму глибокої, добре підготовленої російської оборони, зазначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ сказали, як заколот Пригожина вплинув на моральний дух окупантів

Українські підрозділи досягають поступового, але впевненого тактичного прогресу на ключових напрямках.

У Луганській області, підкреслили у Міноборони Британії, російські війська доклали значних зусиль для наступу в Серебрянському лісі поблизу Кремінної.

"Їхні дії, ймовірно, відображають продовження наказів російського вищого керівництва переходити в наступ за будь-якої можливості", – йдеться у повідомленні.

За інформацією аналітиків, Росія досягла у цьому районі деяких невеликих успіхів, але українські війська запобігли прориву російських військ.

Російські загарбники й надалі зосереджують основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Протягом доби там відбулось 29 бойових зіткнень. Про це вранці 25 червня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка повідомила про тактичний прогрес ЗСУ на ключових напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі