понеділок, 20 березня 2023 09:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої біля Авдіївки: британська розвідка зробила прогноз

Бої біля Авдіївки: британська розвідка зробила прогноз
Біля Авдіївки тривають запеклі бої. Фото: radiosvoboda.org

За останні три тижні російські війська досягли невеликих успіхів навколо контрольованого Україною міста Авдіївки на Донбасі.

Російську операцію там переважно здійснює 1-й армійський корпус так званої ДНР, тобто місцеві найманці, які добре знають місцевість. Про це у Twitter повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія завдала 13 авіаударів: що минулої доби відбувалось на основних напрямках фронту

Британська розвідка нагадує, що Авдіївка з 2014 року перебуває на передовій конфлікту на Донбасі. Нині місто зараз значною мірою зруйноване.

"Розгалужений комплекс Авдіївського коксохімічного заводу, ймовірно, буде розглядатися як особливо захисна ключова місцевість у ході битви. Тактично ситуація подібна до тієї, що у Бахмуті. Українські війська продовжують організовану оборону, але їхні лінії постачання на захід знаходяться під дедалі більшою загрозою через російську операцію з оточення", ‒ йдеться у повідомленні.

Російська Федерація продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках.

Протягом минулої доби наші воїни відбили 69 атак противника на зазначених напрямках, повідомив уранці 20 березня Генеральний штаб Збройних сил України

Зараз ви читаєте новину «Бої біля Авдіївки: британська розвідка зробила прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі