вівторок, 28 березня 2023 11:20

Богуслаєв наказав зіпсувати гелікоптер, щоб не дістався бійцям ГУР

Богуслаєв наказав зіпсувати гелікоптер, щоб не дістався бійцям ГУР
Гелікоптери виробництва "Мотор Січі". Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Експрезиденту компанії "Мотор Січ" Вячеславу Богуслаєву повідомили про нову підозру.

У квітні 2022 року він блокував постачання бойового гелікоптера Головному управлінню воєнної розвідки, інформує Служба безпеки України в Telegram 28 березня.

За даними слідства, Богуслаєв отримав замовлення від представників ГУР щодо платної передачі відомству гелікоптера МІ-2. На судні розвідники планували виконання бойових завдань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мотор Січ" продавала двигуни підсанкційним компаніям з Ірану

"Втім, очільник промислового гіганта навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення. Для цього надав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, працівники заводу виконали розпорядження керівника. Зняли лопаті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу носійного гвинта.

Тож колишньому президенту "Мотор Січі" додатково повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період за попередньою змовою групою осіб.

Досудове розслідування триває.

В'ячеслава Богуслаєва Служба безпеки України затримала торік у жовтні. Його підозрюють у колабораціонізмі й пособництві РФ.

За даними слідства, екснардеп причетний до схеми передачі росіянам авіадвигунів для штурмової авіації. Завдяки цьому окупанти могли ремонтувати і будувати гелікоптери, які використовують у війні проти України.

Суд арештував Богуслаєва. Колишній нардеп-"регіонал" має громадянство РФ, з'ясували журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Богуслаєв наказав зіпсувати гелікоптер, щоб не дістався бійцям ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі