четвер, 10 листопада 2022 08:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Харківщину: Синєгубов повідомив про останні події

Битва за Харківщину: Синєгубов повідомив про останні події
Наші військові на лінії зіткнення тримають свої позиції. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 9 листопада, російська армія продовжила терор Харківської області.

Ворог обстрілював мирне населення міст і сіл, що розташовані неподалік від лінії зіткнення та кордону з Росією. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Telegram.

"Зокрема обстріляли міста Куп'янськ та Вовчанськ, селища Дворічна та інші населені пункти Куп'янського, Чугуївського й Харківського районів", – уточнив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти атакували Харків, по місту завдано ракетних ударів

Зазначив, що у Вовчанську російськими атаками пошкоджено інфраструктурний об'єкт. У Куп'янську внаслідок обстрілу сталася пожежа в будівлі магазину. З пораненням госпіталізований 36-річний мешканець Куп'янська.

Тим часом на звільнених територіях Харківщини триває розмінування. Минулої доби піротехніки знешкодили 635 вибухонебезпечних предметів, за даними ОВА.

Бойові дії на території Харківщини тривають. З початку осені Збройні сили України звільнили 544 населені пункти області. На 20 жовтня в російській окупації лишається 1,8% території області – 32 населені пункти.

Російська Федерація все ще зберігає територіальні претензії на Харківську область, попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів, повідомили американські військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Харківщину: Синєгубов повідомив про останні події». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі