пʼятниця, 21 жовтня 2022 12:28

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бавовна" на Антонівському мосту: ЗСУ шмальнули у баржі росіян, загинув пропагандист

"Бавовна" на Антонівському мосту: ЗСУ шмальнули у баржі росіян, загинув пропагандист
Російський пропагандист, колишній співробітник "Первого канала" та RT Олег Клоков, який загинув на Антонівському мосту, за даними українських журналістів. Фото: t.me/kazansky2017

Заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський підтвердив, що Збройні сили України 20 жовтня завдали удару в район Антонівського мосту біла Херсона.

Поцілили захисники близько 23:00 по переправі, яку організували окупанти під самим мостом. Про це Соболевський написав в Telegram 21 жовтня.

У результаті удару по переправі загинув російський пропагандист, колишній співробітник "Первого канала" та RT Олег Клоков, повідомив український журналіст Денис Казанський в Telegram.

"Він допомагав окупаційній адміністрації робити у Херсоні пропагандистський телеканал. А працював би вдома в Росії – був би живим і здоровим", – написав Казанський.

Після вибухів на Антонівському мосту 20 жовтня окупанти почали тиражувати інформацію, що нібито від удару ЗСУ загинули мирні жителі, яких "евакуювали". Соболевський підкреслив: цивільних жителів Херсона у колоні, що рухалася переправою в момент удару, бути не могло і не було. Усе тому, що в цей час у місті діяла комендантська година.

"По-перше, наші люди, починаючи з обідньої пори намагаються сидіти вдома. Такий "вишкіл" вони мають вже сім місяців, перебуваючи в окупації. По-друге, в комендантську годину містом пересуваються лише ті, кому видано спеціальну дозвільну перепустку і зрозуміло, що це привілеї колаборантів", – пояснив Соболевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у відчаї через Херсон. Вдається до "зброї терору" – віцемаршал авіації Великої Британії

За його інформацією, під час так званої евакуації серед цивільних переправляються на інший берег представники силових структур окупанта.

"Вони не тільки відрізняються по статурі і зовнішності, а й одягом, з якого навіть не познімали товарні бирки. Так швидко треба було перевдягатися. Тож розмови про обстріл цивільних містян – більше схожі на черговий фейк. Усі дані дорозвідуються", – підсумував Соболевський.

Спростувала фейк росіян про нібито обстріл ЗСУ мирних жителів на мосту і речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Вона котре нагадала, що українські військові не б'ють по мирних населених пунктах і по місцевому населенню. Водночас росіяни пересуваються містом та областю, використовуючи вкрадене майно та цивільний одяг.

"Вони намагаються приховати свою належність до військових і зробити картинку, мовляв, дійсно відбувається обстріл цивільних...Вони навіть цінники забувають зрізати зі спортивних костюмів на собі", – зазначила Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини".

Збройні сили України час від часу б'ють по Антонівському мосту і біля нього, знищуючи переправу, техніку ворога та особовий склад.

Упродовж 17–18 жовтня російські окупанти закінчили складання імпровізованої переправи з барж під Антонівським мостом. Нею окупанти перевозять техніку та особовий склад, оскільки Антонівський міст після "ювелірних" ударів ЗСУ фактично непридатний для цього.

Пізно ввечері 20 жовтня жителі Херсона почали повідомляти у соцмережах, що в районі Антонівського мосту чутні вибухи. Розриви були такої сили, що "аж вікна затремтіли". Офіційної інформації про причетність ЗСУ до вибухів на той момент не було.

Після вибухів росіяни поширили повідомлення, нібито ЗСУ спеціально вдарили по колоні "журналістів" на мосту. Стверджують, що буцімто загинули двоє журналістів. Загалом розповідають про чотирьох загиблих та 13 поранених.

Зараз ви читаєте новину «"Бавовна" на Антонівському мосту: ЗСУ шмальнули у баржі росіян, загинув пропагандист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі