пʼятниця, 19 квітня 2013 16:59

Батько "бостонських терористів" заявив, що його дітей підставили спецслужби

Батько "бостонських терористів" заявив, що його дітей підставили спецслужби
Джохар Царнаєв. Фото: lenta.ru

Людина, яка представилася батьком підозрюваних у скоєнні теракту на фініші Бостонського марафону Джохара і Тамерлана Царнаєвих, заявив, що їх підставили спецслужби. Поговорити по телефону з ним вдалося "Інтерфаксу". Від особистої зустрічі при цьому чоловік відмовився.

Молодшого сина, 19-річного Джохара, який зараз переховується від поліції, чоловік назвав у розмові з Associated Press "справжнім ангелом". Співрозмовник агентства на ім'я Анзор проживає у Махачкалі. Він заявив, що дізнався про те, що трапилося по телевізору.

"Молодший зараз переховується, він навчався у медінституті в США на другому курсі. Ми чекали його на канікули. Тепер не знаю, що буде", - сказав чоловік. Він також запитався про те, чому в ході перестрілки був убитий старший син, 26-річний Тамерлан Царнаєв. "Його ж повинні були взяти живцем", - сказав Анзор.

До цього з бостонським телеканалом WBZ поговорив дядько Джохара і Тамерлана Царнаевих Руслан Царні (Ruslan Tsarni). Він не спілкувався з родиною Царнаєвих з 2009 року і припустив, що батьки братів могли виїхати до Росії. Тамерлана Царнаєва дядько назвав "невдахою", додавши, що він заслужив загибель у перестрілці. "Вони не заслуговують жити на Землі", - додав співрозмовник телеканалу.

Інший дядько братів Царнаєвих, Алві Царні (Alvi Tsarni), заявив WBZ, що він не вірить у їх причетність до теракту у Бостоні. Телеканал також поговорив зі шкільним другом Джохара Царнаєва, який назвав його "звичайним американським хлопцем".

Зараз ви читаєте новину «Батько "бостонських терористів" заявив, що його дітей підставили спецслужби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі