неділя, 15 жовтня 2023 07:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Атаки РФ на Авдіївку: пропагандисти розділились на два табори

Атаки РФ на Авдіївку: пропагандисти розділились на два табори
Українські війська відбивають атаки ворога під Авдіївкою. Фото: armyinform.com.ua

Росія стикається з низкою серйозних проблем під час наступу на Авдіївку.

Такий висновок можна зробити з повідомлень російських військових блогерів, які розділилися на два табори, висвітлюючи події під Авдіївкою. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, 13 і 14 жовтня деякі російські джерела стверджували, що українські оборонні укріплення становлять серйозну проблему для просування росіян біля Авдіївки. Вказували також на проблеми РФ з медичним забезпеченням, що заважають просуванню в районі Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навколо міста "дуже гаряче": в Авдіївці розповіли деталі боїв

Одне з російських джерел 12 жовтня заявило, що в окупованій Горлівці та Донецьку біля Авдіївки не вистачає хірургів, і закликало російських лікарів їхати на фронт, щоб допомогти лікувати поранених солдатів.

А речник Таврійського угруповання військ ЗСУ Олександр Штупун 14 жовтня заявив, що більшість втрат росіян на авдіївському напрямку спричинені неякісною медичною допомогою та заповненістю місцевих лікарень.

Інші ж російські військові блогери продовжували хвалити російські наступальні зусилля 13 і 14 жовтня і повторювали бажаний наратив Кремля про те, що український контрнаступ закінчився.

Один з російських блогерів попередив, що офіційні особи РФ та джерела, ймовірно, занадто швидко відкинули український контрнаступ. Він зазначив, що ще занадто рано визначати, чи переростуть російські атаки під Авдіївкою в організовану наступальну операцію.

За даними українського Генштабу, минулої доби на Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 15 атак ворога в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке та Первомайське Донецької області.

Російські загарбники встановили для себе нову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області. Тепер вони хочуть повністю захопити Донеччину до 31 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Атаки РФ на Авдіївку: пропагандисти розділились на два табори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі