вівторок, 18 липня 2023 05:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Атака на Кримський міст значно погіршить логістику окупантів – ISW

Атака на Кримський міст значно погіршить логістику окупантів – ISW
В Інституті вивчення війни розповіли про результати атаки на Кримський міст. Фото: Соцмережі

Атака на Кримський міст здатна погіршити логістику російських окупантів на півдні України під час контрнаступу Збройних сил України.

На відеозаписі наслідків видно, що один проліт дороги мосту через Керченську протоку обрушився, а інший проліт отримав пошкодження, але залишився цілим. Автомобільний рух по мосту був повністю порушений, пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії сказали, коли повністю відремонтують Кримський міст

Російська окупаційна "влада" перенаправила інтенсивний цивільний рух із захопленого Криму на територію РФ через окуповані південні райони в Україні, а російські джерела розповідали про великі пробки в Джанкойському районі півострова і тимчасово окупованій території в Херсонській області у бік Мелітополя.

"Російські "туристи", які біжать з окупованого Криму, ймовірно, посилили рух і, швидше за все, завадили російській логістиці з Криму до "тилових районів" на території Запорізької та Херсонської областей", – йдеться в звіті Інституту.

Керченський (Кримський) міст довжиною близько 18 км з'єднує Росію та Кримський півострів через острів Тузла. Він складається з двох шляхів – залізничного й автомобільного.

Будування мосту значно спростило окупантам постачання продовольчих товарів та військової техніки на тимчасово окупований півострів.

Весь масив техніки та живої сили, який Росія перекидає через Кримський міст, іде на два напрямки – Херсонський та Запорізький.

Без мосту російські військові фактично залишаються відрізаними від Росії. Оскільки міст у тимчасово окупованому Мелітополі теж зруйновано, росіяни не зможуть підтягувати техніку на Херсонщину та частину Запоріжжя захопленим суходолом. Тож наразі в окупантів залишаються лише понтонні переправи – тобто значно менші можливості постачання озброєння.

Російським "туристам" тепер потрапити в Крим можна лише через Маріуполь. Це плюс майже тисяча кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Атака на Кримський міст значно погіршить логістику окупантів – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі