четвер, 04 травня 2023 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Арештували понад 10,5 млрд прихованих активів олігарха Новинського

Арештували понад 10,5 млрд прихованих активів олігарха Новинського
СБУ арештувала приховані активи підсанкційного олігарха. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України арештувала нові активи проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресорці.

Загальна вартість прихованих активів підсанкційного олігарха становить понад 10,5 млрд грн, повідомили 4 травня на сайті СБУ.

"До списку заблокованих активів входить 230 об'єктів нерухомості, якими Новинський володіє через офшорний трастовий фонд. Серед арештованого майна – елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт "Очаків", приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України. Для уникнення санкцій РНБО Новинський перереєстрував власні активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях", – розповіла спецслужба.

Для реалізації оборудки він залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Втім, співробітники української спецслужби викрили злочинну схему і заблокували її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новинський хотів уникнути санкцій: подробиці від СБУ

У квітні цьогоріч СБУ арештувала майно Новинського на понад 3,5 млрд грн.

У межах кримінального провадження триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

13 квітня СБУ та Офіс генерального прокурора повідомили про арешт майна Новинського. Заблокували корпоративні права на 40 підприємствах і 30 газових свердловин.

Торік у липні Верховна Рада достроково припинила повноваження нардепа.

У грудні Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти Новинського.

Вадим Новинський був членом фракції Партії регіонів. 16 січня 2014 року голосував за диктаторські закони. Був громадянином Російської Федерації. У 2012 році президент Віктор Янукович указом надав Новинському громадянство України.

Зараз ви читаєте новину «Арештували понад 10,5 млрд прихованих активів олігарха Новинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі