понеділок, 16 січня 2023 10:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські інструктори розпочали масштабні навчання українських військових

Американські інструктори розпочали масштабні навчання українських військових
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі відвідає навчання українських військ у Німеччині. Фото: apnews.com

У Німеччині розпочалися розширені навчання для українських військових від американських інструкторів.

Мета ‒ повернути батальйон чисельністю майже 500 військовослужбовців на поле бою для боротьби з російськими загарбниками протягом наступних п'яти-восьми тижнів. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє AP.

Війська, які тренуються, покинули Україну кілька днів тому. У Німеччині є повний комплект озброєння і техніки для навчань. Досі у Пентагоні відмовлялися точно сказати, коли розпочнуться тренування.

Однак про підготовку такої розширеної програми було відомо ще з кінця 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувачі для України: екскомандувач НАТО виступив із закликом

Програма включає роботу з різними видами зброї та відпрацювання спільних дій і координації підрозділів різних типів ‒ піхоти, механізованих бригад, артилерії.

Міллі планує особисто приїхати на полігон Графенвур, щоб побачити, як тренуються українські військові.

Американський генерал також зазначив, що комплексні навчання в поєднанні з новими озброєннями: артилерією, танками та іншими засобами, що прямують в Україну, будуть ключовими для того, щоб допомогти українським силам повернути захоплену Росією територію.

"Ця підтримка дійсно важлива для України, щоб мати можливість захистити себе. І ми сподіваємося, що зможемо зібрати це тут в короткий термін", ‒ сказав Міллі.

Він сподівається, що використовувати техніку й набутий досвід українські військові зможуть ще "до того, як з'являться весняні дощі".

"Це було б ідеально", ‒ додав Міллі.

Україні життєво потрібні німецькі танки Leopard 2. Залишилося дуже мало часу для дискусій про необхідність їхнього постачання, сказав посол України у Німеччині Олексій Макеєв, пише Deutsche Welle.

Україна може розраховувати на збільшення поставок важкого озброєння від західних країн найближчим часом. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «Американські інструктори розпочали масштабні навчання українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі