пʼятниця, 23 серпня 2024 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Активність російських ДРГ значно зменшилась. ЗСУ створили буферну зону у напрямку Сумщини

Активність російських ДРГ значно зменшилась. ЗСУ створили буферну зону у напрямку Сумщини
Активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп значно зменшилася, сказав Андрій Демченко. Фото: mvs.gov.ua

Активність російських диверсійно-розвідувальних груп у Сумській області зараз значно зменшилася.

Сили оборони України створили буферну зону у напрямку Сумщини. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп, коли вони нахабно вступали у бій з українськими воїнами, або ж намагалися в тому числі розстрілювати цивільних, які проїжджали прикордоння, зараз значно зменшилася", - сказав Демченко.

"Водночас ситуація по кордону з Росією характеризується, як і раніше, тим, що щоденно ворог продовжує обстрілювати українську територію. І в межах і Сумської області, і в межах Чернігівської і Харківської, але більшість обстрілів припадає саме по Сумському напрямку", - повідомив речник Держприкордонслужби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція у Курській області - це шлях до завершення війни на умовах України - Зеленський

"Найменше обстрілів припадає по Чернігівській області, але там також вони присутні щоденно. І треба розуміти, що ворог також активно використовує артилерію для нанесення ударів. А ті дії, які зараз здійснюють Сили оборони України у напрямку Сумської області, створюючи таку буферну зону, звісно, дозволяють тим територіям, які знаходяться навпроти цього напрямку, менше піддаватися обстрілам, ніж це було раніше", - сказав Демченко.

Вранці Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що на кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність.Триває операція Сил оборони у Курській області.

Українська армія контролює 1263 кв. км території у Курській області, сказав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Вчора Сирський повідомив, що українські війська взяли під контроль ще один населений пункт на Курщині.

Зараз ви читаєте новину «Активність російських ДРГ значно зменшилась. ЗСУ створили буферну зону у напрямку Сумщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі